Uusi Delcam for SolidWorks

dfs2011Delcam on julkaissut uuden 2011 version integroidusta Delcam for SolidWorks -ohjelmistosta. Uusi versio sisältää kattavat optiot sorvien ja monitoimisorvien ohjelmointiin, sekä porauksien ja 2 – 5 -akselisten jyrsintöjen tekemiseen. Nämä laajennetut strategiat mahdollistavat käyttäjille nopeamman, luotettavamman ja helpomman ohjelmoinnin kuin millään muulla integroidulla CAM -järjestelmällä.
Delcam for Solidworks yhdistää Delcamin PowerMILL ja FeatureCAM -ohjelmistojen parhaat piirteet. Delcam for SolidWorks perustuu Delcamin todennettuihin työstöalgoritmeihin, joita käyttää yli 30.000 asiakasta maailmanlaajuisesti. Ohjelmisto sisältää esimerkiksi PowerMILL :n ylivoimaisen työstöratojen laskentanopeuden sekä suurnopeus- ja viisiakselisen työstön strategiat. Näiden strategioiden avulla varmistetaan tuottavuuden nousu, maksimaalinen terien kesto ja moitteeton pinnan laatu jopa työstettäessä kovia ja haastavia materiaaleja. Samalla Delcam for SolidWorks on yhtä helppokäyttöinen kuin FeatureCAM, sisältäen tietämyspohjaisen automaation, joka tekee siitä niin johdonmukaisen ja luotettavan.

Uusi versio sisältää tuen 64 bittisille tietokoneille. 64-bittisen tekniikan käyttäminen poistaa 32-bittisten tietokoneiden muistirajoitukset ja mahdollistaa tehokkaamman työstöratojen laskennan etenkin monimutkaisia tai suuria kappaleita valmistaville yrityksille. Uusi versio lisää tuottavuutta hyödyntäen yhä enemmän taustalaskentaa ja monisäikeistä tekniikkaa sekä uusien prosessorien tuomia mahdollisuuksia. Lisäksi parannettu muistinkäsittely lyhentää huomattavasti laskenta-aikoja.

Kaikki uusimmat sorvauksen toiminnot FeatureCAM 2011 ohjelmistosta on sisällytetty Delcam for SolidWorks ohjelmistoon. Tällainen on esimerkiksi uusi viimeistelytyyli, joka käyttää erillisiä työstöliikkeitä kappaleen päätyjen ja halkaisijoiden sorvaamisessa. Tällä tavalla saadaan parempi pinnanlaatu, pitempi työkalun kesto ja tehokkaampi lastunpoisto ensimmäisen työstöliikkeen aikana.

Kaikki uudet optiot ovat tietysti täysin integroitu SolidWorks ympäristöön siten, että ohjelmisto näyttää SolidWorks :lta ja käyttäytyy kuten SolidWorks. Se on edelleen täysin assosiatiivinen. Jos CAD -malliin tehdään muutoksia, se vaikuttaa heti automaattisesti työstöratoihin.

Kaikki Delcam for SolidWorks -ohjelmistolla luodut strategiat voidaan tarkistaa integroidun simulointimoduulin avulla, ennen kuin ne viedään työstökoneelle. Lopuksi postprosessoreiden määrää on lisätty sisältäen kaikki johtavat sorvi- ja monitoimisorvityypit.