Delcam parantaa PowerSHAPE tilavuusmallinnusta ja pistepilvityökaluja

powershape2013r2Delcam on julkaissut 2013 R2 version PowerSHAPE CAD tuoteperheestä uusilla tilavuusmallinnuksen ja pistepilvien käsittelyn työkaluilla ja parannuksilla. Nämä kaksi kehitystyön tulosta nopeuttavat mallien saattamista valmistukseen, olipa lähtökohtana tuotu CAD malli tai skannattu data.

PowerSHAPE yhdistää tilavuus-, pinta-, rautalanka-, ja suoramallinnuksen ja tarjoaa kattavimman mallinnuksentekniikoiden valikoiman yhdessä CAD ohjelmassa. Erityisesti nopea ja helppo suoramallinnus yhdistettynä tehokkaaseen ja joustavan pintamallinnukseen tekee PowerSHAPE:sta täydellisen vaihtoehdon valmistuksen suunnitteluun, varsinkin kun tuotemalleista tehdään muottisuunnittelua.

PowerSHAPE Pro yhdistää kattavat pistepilvien CAD työkalut kolmioverkkomallinnukseen, mukaan lukien reaaliaikainen skannaus, korjaaminen ja muokkaus laserskannereiden kanssa. Kun kaikki erilaiset menetelmät ovat samassa ohjelmassa, se vähentää tietojen siirtämisen tarvetta useiden ohjelmien välillä virtaviivaistaen koko tuotekehityksen prosessia. Laaja toimintojen valikoima tekee PowerSHAPE:sta ihanteellisen työkalun olemassa olevien tuotteiden uudelleen suunnitteluun ja yksilöllisten tuotteiden tekemiseen, kuten lääketieteelliset apuvälineet yksittäisille potilaalle tai urheiluvälineet tietylle urheilijalle.

Uuden PowerSHAPE version tärkein uudistus on tilavuusmallin historiapuun takaisin kelaaminen liukusäätimellä mihin tahansa vaiheeseen. Sen jälkeen voidaan tehdä muokkauksia joko suorittamalla mallin korjaus ongelmallisen datan korjaamiseksi, tai käyttämällä kaikkia PowerSHAPE:n suoramallinnuksen työkaluja menettämättä mallin historiaa. Kun tarvittavat muokkaukset on tehty, niin kelauspiste voidaan siirtää tai poistaa ja koko tilavuuden historia rakennetaan automaattisesti uudestaan.

Yksinkertainen mutta aikaa säästävä muutos on se, että hiiren oikean napin klikkaaminen vastaa lomakkeen ”Suorita” tai ”OK” napin klikkaamista. Se on varsin hyödyllinen tehtäessä toistuvia muutoksia kuten mallinnettaessa pyöristyksiä monimutkaisen mallin eri kohtiin. Käyttäjä voi nyt valita pyöristettävän reunan, klikata hiiren oikeaa nappia ja siirtyä seuraavaan reunaan. Vastaavasti joukko reikiä voidaan tehdä nopeasti klikkaamalla reiän paikka ja sen jälkeen hyväksyä se hiiren oikealla napilla.

Muita tilavuusmallinnuksen parannuksia ovat uusi tilavuuden kahtia jakamisen lomake, ja joustavampi pinnan korvaamistoiminto jolla voidaan korvata tilavuuden pintoja toisen tilavuuden pinnoilla. Uudella reikätyypillä voidaan tehdä nopeammin kierrereikiä standardikokoisia ruuveja ja pultteja varten.

Lisäksi mallin korjaamiseen käytettävä Solid Doctor on nyt joustavampi, koska sillä voidaan tiukentaa tai löysentää tiettyjen reunojen toleransseja. Tämä on tärkeää jatkossa tehtävälle mallinnukselle koska toleranssiongelmat voivat vaikuttaa Boolen operaatioiden luotettavuuteen.

Lisäksi PowerSHAPE Pro nopeuttaa ja helpottaa skannatun tiedon uudelleen suunnittelua. Uusilla työkaluilla voidaan irrottaa valittuja pisteitä pilvestä uuden pilven tekemiseksi, tai yhdistää erillisiä pistepilviä yhdeksi pilveksi. Erillisiä pilviä tai pilven alueita voidaan myös määrittää eri väreillä mallin tarkastelun helpottamiseksi.