Nopeampaa mallinnusta ja käänteistä mallinnusta Delcamin uudella PowerSHAPE Prolla

powershape-reverse-engineeringDelcam on lisännyt useita parannuksia PowerSHAPE Pro ohjelman mallinnukseen ja käänteiseen mallinnukseen, jotka helpottavat ja nopeuttavat monimutkaisten mallien suunnittelua. Tämän lisäksi uusi ja tehokkaampi koodi ja monisäikeisen laskennan laajempi käyttö usein käytetyissä tehtävissä tekee ohjelmasta merkittävästi nopeamman kuin aikaisemmat versiot.

Lisätietoja ja videoesityksiä löytyy Learning Zone sivuilta – www.delcam.tv/ps2016/lz/en

PowerSHAPE yhdistää tilavuus-, pinta-, rautalanka-, ja suoramallinnuksen ja tarjoaa kattavimman mallinnustekniikoiden valikoiman yhdessä CAD ohjelmassa. Kun kaikki erilaiset menetelmät ovat samassa ohjelmassa, se vähentää tietojen siirtämisen tarvetta useiden ohjelmien välillä virtaviivaistaen koko tuotekehityksen prosessia.

Ensimmäinen 2016 version parannus mahdollistaa piirteiden kopioimisen tilavuudesta toiseen yhdellä operaatiolla. Vaikka piirteiden ei tarvitsekaan olla samaa tyyppiä, niin yleisin käyttötapa on reikien kopioiminen yhdellä klikkauksella tilavuudesta toiseen, esimerkiksi muotin yhdestä muottilevystä toiseen.

Toinen uusi mallinnusaikaa lyhentävä toiminto on useiden pinta- tai tilavuusprimitiivien akselien suunnan muuttaminen yhdellä kertaa. Vastaavasti linjaamattoman primitiivijoukon akselien suunnat voidaan linjata samaan suuntaan yhdellä operaatiolla. PowerSHAPE Pro pystyi jo aikaisemmin muuttamaan primitiivijoukon mittoja samanaikaisesti.

Ne asiakkaat jotka käyttävät PowerSHAPE Pro ohjelmaa skannaamiseen voivat nyt kytkeytyä suoraan useimpiin skannereihin, ja katsella skannattua dataa reaaliajassa. 2016 versiossa mittaustilojen vaihtaminen laserilla ja koskettamalla skannaavissa laitteissa on nyt helpompaa.

Prismaattisten osien uudelleen mallintaminen on helpompaa tasojen, sylinterien, kartioiden ja muiden primitiivien tunnistamisen avulla. Mitatuista pisteistä voidaan myös tehdä suoraan rautalankaa viivoiksi ja kaariksi. Tämä menetelmä voi olla usein tarkempi kuin skannatun datan käyttäminen prismaattisten muotojen tekemiseen.

PowerSHAPE Pro 2014 R2 versioon saatiin monimutkaisten vapaamuotoisten muotojen korvaaminen yhdellä ”päälle kutistetulla” pinnalla. Tässä versiossa pintaa voidaan linjata interaktiivisesti ja asettaa se sopivimpaan asentoon.

Näiden uusien toimintojen lisäksi mallinnuksen perustoimintoihin on tehty useita nopeutta lisääviä parannuksia. Mallien avaaminen ja näyttäminen rautalankana sekä varjostettuna on nopeampaa, samoin yksittäisen aikaisemmin näytetyn tason piirtäminen, käyrien projisointi usealle pinnalle, monimutkaisen tilavuuden historiapuun rakentaminen, tilavuuspiirteiden valitseminen graafisesti tai historiapuusta, ja tilavuuden usean sivun valitseminen.

Saavutettu nopeuden parannus vaihtelee mallin koon ja monimutkaisuuden mukaan, mutta operaatiot voivat olla jopa 40% nopeampia suurilla malleilla.