PartMaker

PartMaker soveltaa patentoitua visuaalisen ohjelmoinnin lähestymistapaa CNC ohjelmien tekemiseksi helpommin ja nopeammin. PartMaker on Windows pohjainen CAM järjestelmä joka käyttää tietämyspohjaista koneistamista ohjelmointiajan lyhentämiseksi – jopa 70% prosentilla kilpaileviin järjestelmiin verrattuna.

PartMaker on maailman johtava ohjelmisto moniakselisten sorvien ja Swiss -tyyppisten tankosorvausautomaattien ohjelmoinnissa. Tietämyspohjainen CAM -järjestelmä muistaa työkalut, materiaalit ja työkierrot joita tarvitaan yksilöllisen osapiirteen koneistamiseen. Käyttäjän ei siten tarvitse antaa uudelleen samaa informaatiota seuraavissa osissa. Se myös parantaa tuottavuutta työkalunhallintatoiminnoilla, kuten käyttämällä useaa työkalua yhtäaikaisesti.

Yhtiöllä on kaksi U.S. Patenttia liittyen moniakselisten sorvien visuaaliseen ohjelmointiin. Ohjelmistoa on helppo oppia käyttämään, sillä käyttäjä määrittää työkalut, piirteet ja koneistustiedot kuvien avustamana. Esimerkiksi monikaraisen sorvin työstön synkronointi määritetään parilla hiiren klikkauksella.

PartMakerin avulla ohjelmointi on nopeampaa ja siten uuden projektin asetusajat lyhenevät tuntuvasti. Tämä on tärkeää, koska yritykset, jotka ovat investoineet sorvaus-jyrsintä työstökoneisiin, haluavat parantaa tuottavuutta tekemällä useita toimintoja yhdellä koneella, kun ne aikaisemmin oli tehty useammalla koneella. Näitä koneita ei kannata seisottaa odottamassa ohjelmia. PartMaker on esimerkiksi TORNOS SA :n sertifioima CAM -ohjelmisto. Lisätietoja PartMaker sivuilta.